Your Productions gaat voor kwaliteit

Your Productions
gaat voor kwaliteit

Door een combinatie van gedreven horecaproducenten en jarenlange ervaring, neemt YOUR Productions het volledige horecamanagement uit handen van de opdrachtgever. “We kijken voortdurend hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren.”

YOUR Productions een cateraar noemen, komt je direct op een correctie te staan van directeur Huib Joor. De altijd enthousiaste Joor houdt van het vak en is trots op de werkzaamheden die zijn bedrijf ontplooit: “Wij zijn een horeca-managementorganisatie voor grote publieksevenementen. Vanaf het beginstadium van het evenement denkt YOUR Productions mee met de opdrachtgever. Ons team heeft een enthousiaste, hands-on werkwijze waarbij de wensen van de opdrachtgever altijd bepalend blijven. Door een bestaand groot netwerk van horeca leveranciers en een transparante samenwerkin weten we te zorgen voor een efficiënte en rendabele aanpak van alle logistieke en operationele processen. Dat zorgt voor een optimaal eindresultaat, zowel voor de klant als voor de bezoeker.”

‘Alles zal de komende tijd in het teken staan van het terugdringen van de ecologische voetafdruk’

24-uurs - en service bars

Stonden 2017 en 2018 in het teken van het opstarten en uitrollen van de activiteiten van YOUR Productions als onderdeel van The Support Group, in 2019 heeft directeur Huib Joor een aantal doelen helder voor ogen. Doelen die altijd terug te leiden zijn naar de vier kernwaarden van het bedrijf: kwaliteit, effi ciëntie, kennis en gezelligheid. “Kwaliteit is van het allerhoogste belang”, stelt Joor. “Natuurlijk willen we geld verdienen en moeten de activiteiten rendabel blijven, maar als het publiek tevreden is, dan hebben we het goed gedaan. Ik geloof dat we als bedrijf altijd moeten kijken naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren.”

Een voorbeeld van die verhoogde kwaliteit is de inzet van 24-uurs bars. “Iedereen snapt dat een 24-uurs bar op een festival niet het hoogste rendement haalt, maar wij vinden dat de bezoeker dat verdient. Als die midden in de nacht nog zin heeft in een drankje moet dat gewoon kunnen.” In het verlengde hiervan ligt de service-bar, die op een relatief verlaten uithoek op een festivalterrein staat waar je hem niet zo een-twee-drie verwacht. Joor: “Het hoeft niet altijd zo groot en uitbundig, maar met een service-bar bieden we wel een extra service. De klant hoeft op deze manier niet in de rij te staan voor de bar bij het hoofdpodium.”

Professionaliteit voorop

Het personeel speelt logischerwijs een belangrijke rol bij de werkzaamheden van YOUR Productions. En dat is soms een uitdaging, erkent Joor: “Het is best lastig om de juiste medewerkers te vinden. Ik werk liever niet met vrijwilligers. Via SOLID [onderdeel van The Support Group – red.] werken wij met een eigen uitzendbureau en payroll. Wij willen professioneel personeel achter de bar hebben staan, met liefde voor het vak. Om die reden werken we met incentives voor onze mensen. Het gaat ons er dan ook niet zozeer om wie de meeste omzet op een avond heeft gedraaid, maar wie de meest tevreden klanten aan de bar heeft gehad. En dat realiseer je met een vriendelijke, snelle bediening, geen rotzooi op of rond de bar, de glazen en fl esjes mooi met het logo van de producent naar voren gedraaid… al die aspecten dragen bij aan de sfeer en de beleving van de bezoeker.”

Ecologische voetafdruk

Heeft 2019 nog andere uitdagingen in het verschiet? “Dit jaar doen we veel evenementen die in dezelfde weekenden plaatsvinden. Dat is aanpoten, maar niet iets wat we niet aankunnen. Daarnaast, en dat vind ik eigenlijk veel belangrijker, wordt 2019 echt het jaar van de sustainability. In 2020 worden de hardcup-bekers op festivals en evenementen in en rond Amsterdam verplicht. Wij hebben daar op voorgesorteerd en werken op diverse evenementen al met hardcups. Zo konden we de kinderziektes eruit halen en de routing en planning op orde krijgen.” De hardcup heeft veel voordelen. De beker is steviger, gaat tientallen jaren mee en is daardoor veel minder belastend voor het milieu. De beker neemt wel meer ruimte in beslag en vraagt dus om een logistieke aanpassing. “Alles zal de komende tijd in het teken staan van het terugdringen van de ecologische voetafdruk”, stelt Joor. “Die moet zo klein mogelijk worden. Dus scheiden we afval ook steeds beter. Doppen apart, glas bij glas, papier bij papier, blik bij blik – en binnen plastics scheiden we verder. De plastic wraps om pallets zijn bijvoorbeeld gemaakt van een ander soort plastic dan een frisdrinkfl esje. Daar zijn we als YOUR Productions, samen met organisatoren en partners, iedere dag hard mee bezig.”

‘Het gaat ons er niet zozeer om wie de meeste omzet op een avond heeft gedraaid, maar wie de meest tevreden klanten aan de bar heeft gehad’

Meerdaags, meer alcoholvrij

Ziet Joor nog andere trends op zijn vakgebied? “Contactloos betalen blijft groeien. Nog een paar jaar en dan zien we helemaal geen plastic muntjes of cash meer aan de bar. Daarnaast verwacht ik in 2019 een veelvoud aan watersmaakjes en ijsthee-varianten in het assortiment. Alcohol wordt nog steeds veel geschonken en festivals duren steeds langer. We zien een trend waarbij weekendfestivals driedaags worden, en driedaagse festivals vierdaags. Dat betekent dat we het drankaanbod anders moeten organiseren, vanwege de meer gespreide consumptie. Qua alcoholvrijbier zien we een fl inke stijging. Het 0.0-biertje van Heineken is echt een prima, lekker alternatief. Mensen zijn zich bovendien meer bewust van hun drinkgedrag ,en geen alcohol drinken is inmiddels veel meer sociaal geaccepteerd.”

Tags: No tags

Comments are closed.