YOUR-Productions wil de beste worden

YOUR-Productions
wil de beste worden

Als organisatiebureau, gespecialiseerd in horeca voor grootschalige evenementen, denkt YOUR-Productions graag mee met zijn opdrachtgevers. “Wij zijn het snelst groeiende horecabedrijf van Nederland, daarnaast moeten we ons inhoudelijk blijven ontwikkelen.”

Y OUR-Productions opereert nu minder dan een jaar als onderdeel van The Support Group en heeft fl inke stappen gezet. “In de kleine twaalf maanden dat we bezig zijn, hebben we al 22 evenementen gedraaid”, zegt directeur Huib Joor met gepaste trots. “Voor al deze evenementen hebben we het volledige barmanagement verzorgd. Voor 2018 gaan we al richting de dertig opdrachten. Wij zijn gespecialiseerd in de natte horeca en hebben een unieke manier van werken. Als partner van de organisator managen we de horeca van A tot Z. Wij verzorgen het personeel, de drank, de bars – alles nemen we de opdrachtgever uit handen. Doordat wij een hele platte organisatie zijn, kunnen we snel schakelen. Zo zijn we extreem goed in het behalen van een effi ciëntieslag. Door goed naar zowel de organisator als de bezoeker te luisteren, kunnen we met de juiste hoeveelheid meters bar, het allerbeste neerzetten en de bezoekers de beste barservice geven.”

Speciaal bier, wijnbars en unieke mixen

Hoe vergaart YOUR-Productions zijn kennis? Joor: “Er is natuurlijk een aantal tools dat je kunt inzetten, maar wij vinden het vooral belangrijk om gewoon te luisteren naar de bezoekers. Ook is het niet onbelangrijk om simpelweg dingen uit te proberen. Dan serveren we bijvoorbeeld op een festival speciale drankjes en als die aanslaan, gaan we die op een bredere schaal uitzetten. Zo zijn we nu bezig met een nieuwe methode waarbij we niet meer afhankelijk zijn van de traditionele blikjes met mixdrankjes. Hierdoor kunnen we ook andere mixen aanbieden, zoals een wodka met cola die van tevoren is gemixt, maar die we wel kunnen aanbieden op een manier die de wetgeving toestaat.” Bier en frisdrank blijven vooralsnog het leeuwendeel uitmaken van alle genuttigde consumpties, al is er in de biermarkt is het een ander veranderd. Joor: “Ik had verwacht dat alcoholvrij bier inmiddels een vlucht zou hebben genomen, maar dat valt uiteindelijk reuze mee. Veel mensen zien een festival steeds vaker als een luxe uitje. Meer en meer bezoekers verruilen hun zomervakantie voor het bezoeken van een aantal festivals per jaar. En die duren veelal meerdere dagen. Gasten parkeren hun auto en kunnen zichzelf vervolgens trakteren op een alcoholische versnapering.” Er is dan ook een duidelijke toename van de vraag naar speciaalbieren. “Het nuttigen van een speciaal biertje hangt inmiddels samen met het festivalgevoel”, stelt Joor. “Daarnaast zien we her en der wijnbars opduiken. Natuurlijk hangt het af van het type festival of evenement, maar het mag allemaal wat luxer en specialer tegenwoordig.”

intern als extern. Op veel vlakken is nog een enorme winst te behalen, denk aan gebie ­ den als veiligheid, snelheid, efficiëntie en mobiel gebruik.” Velthuis: “Dat tools en applicaties steeds vaker mobiel worden gebruikt, is natuur ­ lijk niet iets van de laatste jaren, maar je ziet dat veel eventmanagementsyste ­ men op dit vlak achterblijven. Daarnaast zijn de veiligheids – en privacy -eisen be ­ hoorlijk aangescherpt. Neem bijvoor ­ beeld de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Hoe die achterstand is veroorzaakt? Ik denk dat dat vooral te maken heeft met de stilstand die het gevolg was van de coronapandemie. Veel partijen waren huiverig om te inves ­ teren in nieuwe tools. Er is nog een grote inhaalslag te maken.” hoi

Beleving en duurzaamheid

YOUR-Productions doet meer dan alleen barmanagement. Door in het beginstadium van een evenement betrokken te zijn bij de ontwikkelingen, is het bedrijf naar eigen zeggen in staat te inspireren, verbinden en organiseren. Door systematisch en transparant te werk te gaan wil het bedrijf zijn expertise en passie overbrengen op de opdrachtgevers. Dat heeft geresulteerd in samenwerkingen met partijen als ID&T, Monumental, A-Venue, b2s, Q-dance, AIR Events, Elevation Events en Heavents. Joor: “Bij ons houdt het niet op bij de horeca. We zullen altijd meedenken en meewerken met de klant om zorg te dragen voor de totale realisatie van het desbetreffende evenement.” Een van de manieren om dat te doen is samen kijken naar het aanbod van de bar, zoals hierboven genoemd. Maar ook aankleding en sfeer spelen hierbij een rol. “Wij zijn constant met partners aan het nadenken hoe we ervoor kunnen zorgen dat de festivalbezoeker met een tevreden lach van de bar wegloopt. Hoe een bar er uitziet, speelt hierin een belangrijke rol, want dat draagt bij aan een stuk beleving. 

Dat is ook iets waar een festival zich mede door kan onderscheiden. Hetzelfde geldt voor de kleinere specialistische bars waar je iets kunt proeven of uitproberen. Waar je nog ouderwets bediend wordt door een barman en waar je drankje wordt uitgeserveerd in een perfect glas of beker. Dit soort luxere, specialistischere manieren van horeca gaan we meer zien op festivals.” Een andere trend is duurzaamheid. Voor YOUR-Productions is dit een belangrijk thema. Joor: “Wij benaderen dit tweeledig. Enerzijds proberen wij het afval zo gescheiden mogelijk aan te leveren door het op de juiste manier te verzamelen. Door een zo goed mogelijke PET-plasticstroom in te richten kan van een deel van het afval weer nieuw plastic gemaakt worden. Anderzijds proberen we waar mogelijk hard cups te introduceren. Op die manier heeft een festival veel minder afval. Het levert wel meer werk op, maar op die manier til je als organisatie je evenement naar een hoger niveau.”

‘Het aanbod aan festivals en evenementen wordt steeds groter, dus maak je met kwaliteit het verschil’

Professioneel personeel

Een belangrijke factor op festivals en evenementen is het personeel. Die rol wordt alleen maar belangrijker, denkt Joor: “Ik ga niet graag in zee met vrijwilligers, daar ben ik eerlijk in. Via The Support Group werken wij met een eigen uitzendbureau en payroll. Wij willen professioneel personeel achter de bar hebben staan, en dat heeft een reden. Een bezoeker komt tijdens het evenement op maar twee manieren direct met de organisatie in contact; als hij munten of tokens koopt en als hij iets bij de bar bestelt. Nu de trend van cashless payment zich steeds nadrukkelijker manifesteert, zal het kassapersoneel op den duur wellicht helemaal verdwijnen. Dan blijven alleen de mensen achter de bar over. Zij vertegenwoordigen het evenement. Heb je als bezoeker daar een vervelende – of juist goede ervaring – dan zal dié je bijblijven.”

De beste in het vak

Zogezegd noteert YOUR-Productions in 2018 naar alle waarschijnlijkheid een groei, maar dat is voor Joor niet het hoogst haalbare: “Natuurlijk is groei een hele belangrijke motivator. Dit jaar mogen we Defqon aan ons porfolio toevoegen. Ik mag wel zeggen dat wij het snelst groeiende horecabedrijf van Nederland zijn. Tegelijkertijd moeten we ons inhoudelijk blijven ontwikkelen. Overall willen wij niet zozeer de grootste als wel de beste in ons vak worden. Wij willen keer op keer hoge kwaliteit kunnen leveren. We merken dat als we dat doen, er vanzelf meer evenementen bij komen. Het aanbod aan festivals en evenementen wordt steeds groter, dus maak je met kwaliteit het verschil. Zo simpel is het.”

Tags: No tags

Comments are closed.